„Продължаваме промяната“ изключи ГЕРБ и ДПС от преговорите за коалиция

22:13, 14 ное 21 / Избори 2в1 25 1633 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Ще бъдем много диалогични - ще говорим с всички парламентарни групи без ГЕРБ и ДПС. Единствените теми, с които няма да правим компромиси са работещата съдебна система и борбата с корупцията. Това обявиха лидерите на „Продължаваме промяната“ Асен Василев и Кирил Петков, за които част от социологическите агенции прогнозираха изборна победа.

„Продължаваме промяната“ е големият победител на парламентарните избори

„Продължаваме промяната“ е първа политическа сила. 121 депутати ще се случи. България ще се управлява от коалиция. България поема по нов път и заедно ще успеем да направим целия потенциал на тази страна, за да се гордеем с нея“, обяви Петков.

Той отбеляза, че на България ѝ трябва редовно правителство и партията ще направи всичко възможно това да се случи. „Всички имаме огромна отговорност всички тези неща, които говорехме в последния месец, да се изпълнят. Това може да стане само с редовно правителство, диалог и компромиси“, посочи политикът.

Постове на този етап не са обсъждани, първо трябва да се разберем за политиките. След това да видим кои са най-подходящите хора тези политики да бъдат реализирани, подчерта Асен Василев.

„Продължаваме промяната“ със сигурност ще работи с „Демократична България“, тъй като имат общи цели – работеща правосъдна система, силна антикорупционна агенция, нулева корупция  т.н.

Във връзка със заявката на лидера на „Има такъв народ“, че няма да влиза в договорки с никого Асен Василев коментира: „Добре е Слави Трифонов да си отстоява позициите, коалиция се съставя с преговори, не очакваме да е лесно“.

Петков и Василев благодариха на избирателите за подкрепата и доверието. „Ще вкараме и душа, и сърце България да тръгне по един нов път. И ще направим всичко възможно България да има редовно правителство. Имаме толкова проблеми за решаване. Ние осъзнаваме тежестта на тази отговорност и ще подходим отговорно“, обяви Петков.

„Българските избиратели свършиха своята работа. Сега е ред ние да свършим нашата“, каза на свой ред Асен Василев.

Кирил Петков - кандидат за премиер, Асен Василев - за финансов министър

Малко по-късно от думите на Кирил Петков стана ясно, че той ще бъде кандидатът за премиер на „Продължаваме промяната“, а Асен Василев ще бъде предложен за финансов министър

Той уточни, че името на следващия премиер ще стане ясно след коалиционните разговори, на които „Продължаваме промяната“ ще предложи своя екип.

„Не познавам по-подготвен човек в България от Асен Василев за финансов министър“, коментира Петков.

Той определи като основна цел на партията пълен мандат на следващия редовен кабинет.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама