Герджиков сигурен, че ще обърне резултата

21:13, 14 ное 21 / Избори 2в1 25 1714 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Социологически агенции преди дни повториха, че Румен Радев и Илияна Йотова ще спечелят още на първи тур. Нищо такова не се случва, с което ние постигнахме основната си цел – отиваме на балотаж. И не по технически причини само защото избирателната активност е ниска. Това заяви кандидатът за президент Анастас Герджиков на брифинг след обявяването на първите резултати от изборите. Според тях той и Невяна Митева отиват на балотаж с Румен Радев и Илияна Йотова следващата неделя.

Първи резултати: Радев печели първи тур, отива на балотаж с Герджиков

Герджиков заяви, че е сигурен, че през следващата седмица двамата ще наваксат разликата от около 20%. „Разбира се, щяхме да сме щастливи, ако стопим тази разлика още повече, но това не стана, защото г-н Радев отказа дебата. Надяваме се, че сега ще спази обещанието си и ще проведем дебата между първи и втори тур“, посочи той. И изрази увереност, че ще успеят да обърнат резултата, защото на президентските избори вотът е мажоритарен.

Герджиков коментира и парламентарния вот: „Тези трети избори в една и съща година показаха, че колкото и избори да направим, резултатът ще е почти еднакъв. Вярно, ту една, ту друга партия ще се окаже с по-малко или повече гласове. Но т.нар. „партии на промяната“ имат сравнително еднакъв брой гласове, поради което и пет пъти да направим избори – резултатът ще е същият. Затова призоваваме лидерите на политическите сили още утре да положат всички усилия, за да съставят правителство. В очите на българските граждани победители ще бъдат тези, които успеят да съставят правителство“.

От своя страна, Невяна Митева изказа благодарност към всички българи, които са ги подкрепили, като подчерта, че това не са симпатизанти само на една политическа партия.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 09:08, 15 ное 21

Тоя Пухчо само за бардака

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама