Лозан Панов и Христо Иванов в задочен спор заради БСП

13:52, 11 ное 21 / Избори 2в1 25 4530 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Кандидатът за президент Лозан Панов влезе в задочен спор с подкрепящата го коалиция „Демократична България“. Причината – Панов заподозря, че лидерите на партията готвят предателство към избирателите си.

Според него предателството ще се изрази в управление съвместно с БСП на Корнелия Нинова, която дала всичко от себе си за безпрепятственото и окончателно завладяване на съдебната система. „Опасявам се, че лидерите на партията, която уж ме подкрепя на тези избори, са на път на предадат всички онези, които вярват, че те ще изчистят „угоените паяци“ на бившата репресивна машина на комунистическия режим“, написа той във Facebook.

Панов припомни, че Корнелия Нинова е била част от тройната коалиция, довела Борисов на власт. „Тандемът Борисов-Пеевски е продукт на една и съща машина, защото генезисът на ДПС се крие в бившата Държавна сигурност“, написа той.

От своя страна, Христо Иванов заяви, че „Демократична България” подкрепя Лозан Панов заради неговата доказана независимост. Той добави, че ако формацията е искала да се събере с Корнелия Нинова и БСП, е имало достатъчно поводи да го направи.

Ако сме искали да се прегърнем с БСП, имахме два парламента, в които да го направим. За разговор и за конституционно мнозинство партньор е всеки възможен депутат. Ако докараме ГЕРБ и ДПС на власт как ще го наречем това? „Демократична България” има много ясно обявени приоритети и без съдебна реформа няма да влезем в никаква конфигурация. Ние сме гарантите за това ГЕРБ и ДПС да не влязат нито през задния, нито през предния вход във властта”, каза още той.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 14:24, 11 ное 21

Дори и подкрепяните от ДБ се отрекоха от партията. Какво по показателно за това колко струват всъчщност. ...

2 Тодор 16:23, 11 ное 21

Явно има големи драми във финансираната от Иво Прокопиев уж Демократична България!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама