Пускат движението през Прохода на Републиката

08:00, 11 ное 21 25 3794 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В следобедните часове ще пуснат движението през Прохода на Републиката. 22-километровият участък между Килифарево – Предела беше в ремонт над един месец, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Той трябваше да бъде пуснат края на октомври. Причината за забавянето на ремонта е лошото време, което в един момент дори спря работата на трасето. 

Затварят за дълго Прохода на Републиката

От АПИ посочват, че със завършването на строителните работи се повишава безопасността на движение през предстоящия зимен сезон, тъй като трасето е основна пътна връзка за интензивния тежкотоварен трафик между Северна и Южна България.

Отсечката е с възстановена асфалтова настилка, обрушени и обмрежени скатове, подобрено отводняване, съоръженията са с подменени дилатационни фуги, нова хоризонтална маркировка, мантинели и др. Стойността на ремонтните дейности е 2,1 млн. лв. с ДДС. 

Проходът на Републиката е изключително натоварена пътна артерия, по която денонощно преминават между 8000 - 12 000 автомобили. Това налага редовното му поддържане и подготовката за зимния сезон.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:04, 11 ное 21

Ремонт на настилката от Вонеща вода до Предела не е правен.Стоят дупките,старите кръпки не са изравнени с нивото на останалата настилка.Има хоризонтална маркировка,нова.Но тя не решава въпроса с безопасното движение по пътя.Тя е козметиката.Защо не е извършен качествен ремонт?Или пак парите не стигнаха?Или времето?До кога ще се вършат половинчати работи,другари от АПИ?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама