Стефан Янев гарантира честни избори

10:44, 10 ное 21 / Избори 2в1 25 2016 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Използвам възможността, с оглед на предстоящите в неделя избори, да призова българските граждани да бъдат активни и да упражнят правото си на глас. Това е изключително важно, защото, знаете, изборите са на практика основата на демократичния процес – механизмът, който реално ни дава възможност да влияем върху процеса на вземане на решения по отношение на това кой да управлява, как да управлява и какви политики впоследствие да бъдат прилагани. Ето защо трябва да бъдем активни, отговорни и съзнателни, когато участваме в електоралния процес. Възползвайки се от правото си на избор, ние всъщност утвърждаваме нашата демокрация. Гласуваме „за“ демокрацията. Това написа във Facebook служебният премиер Стефан Янев.

По отношение на спекулациите, че има нещо нередно в подготовката на предстоящите избори, подчертавам дебело, че това наистина са именно спекулации, чиято цел е да дискредитират изборите в предварителен порядък и да поставят под съмнение легитимността и автентичността на изборния резултат. Но основната цел на тези внушения е всъщност да бъдат демотивирани българските избиратели да излязат и да гласуват в изборния ден. И това вече е изключително тревожно. Недопустимо и осъдително е фундаменталното демократично право да се участва в електоралния процес да се превръща в залог и в крайна сметка в жертва на тясно партийни конюнктурни интереси“, посочи той.

„В тази връзка и с оглед на ангажиментите на кабинета, Ви уверявам, че сме взели всички необходими мерки, така че да гарантираме свободата, прозрачността и честността на вота. Няма никакво място за притеснения, че едва ли не има нещо нередно в подготовката на предстоящите избори. Българските граждани ще могат да гласуват свободно, спокойно и без притеснения. Позволявам си да обърна внимание, че очакванията към политическите партии, особено в предизборна обстановка, са те да бъдат ангажирани по-скоро с генериране на идеи и разработване на конкретни управленски политики, а не с активни мероприятия, които целят да дискредитират основни демократични процеси и процедури. Последното не е в полза на никого, уверявам Ви“, подчерта Янев.

Според него българската политика се нуждае от възраждане, от ревитализация, от смислена промяна и от почтени хора, които наистина искат да работят за родината си. „Затова наистина призовавам българските граждани да отидат да гласуват в неделя и да дадат своята дан в тази посока, така че в крайна сметка да имаме един по-устойчив и ефективен парламент и впоследствие – едно редовно правителство, подкрепено от стабилно парламентарно мнозинство, което да започне да прави важните реформи, надявам се, като започне от съдебната система“, заяви Стефан Янев.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама