Според Кирил Петков „Продължаваме промяната“ може да спечели изборите

08:44, 10 ное 21 / Избори 2в1 25 3559 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ако вдигнем избирателната активност, имаме шанс да сме първа политическа сила. Това заяви бившият министър на икономиката в служебния кабинет и един от лидерите на „Продължаваме промяната” Кирил Петков.

„Точно се завърнах от предизборната си обиколка в страната. Това, което ми стана ясно е, че има един скрит вот от хора, които ни симпатизират, и повярваха, че промяната може да дойде”, каза той в ефира на Нова телевизия.

По думите му всичко зависи от избирателната активност в деня на изборите. „Наше проучване показва, че имаме реален шанс да бъдем и първа политическа сила. Ние взимаме над 50 процента от допълнителния вот над тесните партийни ядра. Още сме абсолютно вярващи, че може и да сме първи”, категоричен е той.

Асен Василев покани на дебат Бойко Борисов

Попитан дали ще бъде номинацията за министър-председател, Петков отговори: Аз искам да съм 121-ият депутат на промяната. Хайде този път да извадим най-добрите CV-та и да видим имената с най-голям капацитет”.

В един бъдещ кабинет, Петков е категоричен, че настоящият служебен министър на просветата Николай Денков трябва да продължи да ръководи МОН, ако приеме такава покана. А Асен Василев трябва да отговаря за Министерство на финансите, защото той ще види къде има злоупотреби и къде не, независимо кой е министър. Петков уточни, че ПП имат много добра идея за здравен министър, но ще са отворени към бъдещите си коалиционни партньори.

Ще поканим на разговори всички партии с изключение на ГЕРБ и ДПС, заяви още Кирил Петков. 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама