Цветанов: България се нуждае от силно дясно, което да дава решения

09:15, 09 ное 21 / Избори 2в1 25 1217 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

България се нуждае от силно дясно консервативно политическо пространство, което да може да генерира и дава решения по всички наболели въпроси в държавата. Това заяви Цветан Цветанов, който представи в Кърджали кандидатът за вицепрезидент на Националното обединение на десницата д-р Ивелина Георгиева. 

Според Цветанов ковид кризата е разделила нацията поради липсата на политическо лидерство през последните две години. „В кандидатпрезидентската ни двойка – Горан Благоев и Ивелина Георгиева, ние имаме доказан експерт в сферата на здравеопазването. Д-р Ивелина Георгиева всеки ден се среща с човешките съдби. Тя заедно с д-р Москов провокираха дебата да има ваксинация“, каза още Цветан Цветанов, цитиран от пресцентъра на коалицията.

Използваме предизборната кампания да убеждаваме хората да се ваксинират, защото случващото се в момента е наистина страшно. Отправихме предложение към останалите политически партии да ни подкрепят в говоренето за проблема и за нуждата от ваксинация. Това вече се случва и ние го приемаме като първи политически успех“, заяви д-р Ивелина Георгиева. Тя допълни, че от Национално обединение на десницата предлагат да започне организирана от държавата активна кампания за информиране на хората.

Освен в Кърджали Цветанов, Ивелина Георгиева и водачът на листата на Национално обединение на десницата Илия Илиев посетиха кърджалийското село Велешани, чийто кмет Севим Салиф е кандидат-депутат. Голяма част от жителите на селото чакаха гостите край образувалото се през пролетта на 2018 година свлачище, което застрашава да прекъсне единствения път в района.

„След всеки дъжд идвам до свлачището, за да оглеждам какви поражения са нанесени. Страхуваме се за живота на децата и внуците си, които два пъти на ден на път за училище преминават през опасния участък. За почти 4 години нито местна, нито централна власт обърнаха внимание на проблема. Трябва ли да блокираме пътища, за да ни чуят?, попита Севим Салиф. Той допълни, че е писал докладни и до кмета на община Кърджали, и до областния управител, и до Министерски съвет. По думите му има изготвен проект за укрепване на свлачището на стойност 68 000 лева, който така и не е финансиран. Според него цялото село е дискриминирано от години, защото не гласува за ДПС. Останалата част от 6-километровия път също е в окаяно състояние. Местните хора твърдят, че дори таксиметровите шофьори отказват курсове, когато разберат, че са до Велешани.

За последно пътят го ремонтирахме сами с доброволен труд, а средствата за бетона, с който запълнихме най-големите дупки беше осигурен от Републиканци за България“, посочи Севим Салиф. „Кърджали имаше привилегията да има председател на Народно събрание. Неглижирането дойде когато тези, които помислиха, че на такива високи постове, малките населени места нямат никакво значение за техния политически живот. Мисля, че подобни хора съвсем са се объркали и са се откъснали от действителността. Заедно със Севим и с бившия областен управител Илия Илиев ще продължим да алармираме за този проблем във Велешани“, заяви Цветанов.

Той допълни, че в програмата на Националното обединение на десницата е предвидено малките населени места да имат делегиран бюджет, със средствата от който да посрещат най-необходимите и неотложни разходи по поддръжката на инфраструктурата в селата.

В края на посещението си в Кърджалийска област д-р Ивелина Георгиева, Цветан Цветанов и Илия Илиев посетиха машиностроителната фирма „Кяшиф“ в Джебел, където разговаряха с работници и служители в дружеството. В сложната политическа ситуация е необходима сигурност за икономиката и бизнеса, бяха категорични от фирмата.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама