Джокович преживя най-емоционалния момент в кариерата си

15:56, 08 ное 21 / Спорт 25 1673 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Световният номер 1 Новак Джокович спечели шеста титла в кариерата си от турнира на твърда настилка в зала от сериите „Мастърс” във френската столица Париж с награден фонд 3,08 милиона евро. На финала сърбинът победи шампиона от миналата година Даниил Медведев (Русия) с 4:6, 6:3, 6:3 за 2:15 часа.

Джокович записа още едно историческо постижение - завоюва рекордна 37-а титла в кариерата си от турнирите „Мастърс” 1000 и е едноличен лидер в класирането, след като преди това делеше първата позиция с Рафаел Надал, който има 36 трофея. Това е първи финал в Париж от 1990 година, в който се срещат първите двама в световната ранглиста при мъжете.

За 14-ти път пък тази година Джокович спечели мач, в който е загубил първия сет. В първия сет след 3:2 Медведев взе три поредни гейма, спечели подаването на Джокович в седмия гейм и направи обрат 5:3. Във втората част сърбинът поведе с 4:1 и без проблеми изравни резултата. В третия сет Джокович взе аванс от 5:2, но когато сервираше за двубоя, загуби подаването си. Все пак в деветия гейм той стигна до пробив и затвори срещата с първия си мачбол, съобщи Gong.bg

34-годишният Ноле постигна още едно историческо постижение тази седмица, след като ще завърши годината като номер 1 в света за рекорден седми път.

„Аз страдах и то много, както и на финала в Ню Йорк, но това между нас е едно такова съперничество. Всеки път, когато сме на корта, аз се чувствам много щастлив. Днес беше специален ден, тъй като семейството ми е с мен”, каза Джокович по време на церемонията по награждаването.

Естествено, най-емоционални бяха хлапетата, които не спряха да скандират: „Татко! Татко!”. Нямаше как Новак да не спечели при тази гореща подкрепа. Затова и никой не бе изненадан, когато той сподели първо с тях победата си - отиде и ги прегърна, а по време на награждаването призна, че това е един от най-специалните моменти в професионалната му кариера.

„Беше изключително приятно, тъй като имах удоволствието да играя за първи път пред цялото ми семейство и децата ми. Беше наистина специално. Винаги съм си мечтал децата ми да бъдат до мен, когато печеля титла. Те са най-големият ми успех, най-ценното ми нещо. Какви прекрасни усмивки! Обичам ви!“, обърна се Ноле към най-скъпите си хора.

Стефан вече тренира тенис, а Тара прави първи стъпки в балета.

Джокович и Медведев, който победи сърбина на финала на Откритото първенство на САЩ през септември, ще участват на финалите на АТП в Торино от 14 до 21 ноември.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама