Кой ще представи България на „Детската Евровизия“ в Париж?

12:21, 08 ное 21 25 1675 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Денислава Димитрова и Мартин Стоянов – това е дуетът, който ще представи България на „Детска Евровизия“ 2021. 

Песента на Дени и Марти се казва Voice of Love („Гласът на любовта“). Тя ще бъде официално представена на 13 ноември в ефира на БНТ. Композитори са Васил Гарванлиев, Давор Йордановски, Весна Малинова. Текстът е на Васил Гарванлиев, Давор Йордановски, Весна Малинова (на английски език) и Стан Стефанов (български език). 

Денислава и Мартин работят заедно от 4 години към студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център - Добрич. Имат много съвместни изяви, а отличното им представяне им носи успехи на национални и международни конкурси и фестивали, пише БНТ. 

Малчуганите са носители и на множество награди, сред които са: първа награда от XIV Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче“ 2021 - Варна; първа награда от XX Международен конкурс „Речни ноти“ 2021 - Тутракан; първа награда от XII конкурс за вокално изкуство „Морски звездички“ 2021 - Варна; първа награда от III Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Дунавски звезди“ 2021 - Силистра, както и от XIII Международен конкурс за вокално изкуство „Морски звездички“ 2021 - Варна.

Дисни избра Крисия да пее в „Замръзналото кралство: филм с музика на живо“

19-ото издание на „Детска Евровизия“ е под мотото „Представи си“ („Imagine”) и в него ще участват 19 страни. Досега България е участвала общо 6 пъти в „Детска Евровизия“, като най-успешното представяне до момента е това на Крисия, Хасан и Ибрахим, които през 2014 г. достигат до втора позиция във финала в Малта с песента „Детска планета“.

Обществената телевизия ще излъчи големия финал от Париж на 19 декември. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама