„Сиела Норма“: 228-те машини са за наши нужди и не дължим обяснение за тях

11:30, 08 ное 21 / Избори 2в1 25 1624 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Тези 228 машини са предназначени за собствени нужди на „Сиела Норма“, не дължим обяснение за тях. ЦИК превиши правомощията си, затова сме подали сигнал до прокуратурата. Това заяви изпълнителният директор на фирмата доставчик на машините за вота 2 в 1 „Сиела Норма“ Веселин Тодоров.

За казуса с допълнителните несертифицирани машини съобщи на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в събота. Тогава той заведе медии пред склада с машини, като обяви, че се подготвя „нов костинбродски сценарий“. От прокуратурата обявиха, че фирмата доставчик е подала сигнал за неправомерни действия от страна на МВР, но от „Сиела Норма“ съобщават, че сигналът е срещу ЦИК. От комисията вече обявиха, че не са възлагали закупуването на въпросите 228 машини, извън определените за вота 16 000 машини и поискаха информация за тяхното предназначение, собственост и причините, поради които са били транспортирани едновременно с машините за вота.

Продължава сагата с машините: „Сиела Норма“ със сигнал до прокуратурата

Сигналът ни е срещу председателя на ЦИК Камелия Нейкова, която е разпоредила камионът да бъде върнат и разтоварен в склада. Разпореждането не е изпълнено, а машините са разтоварени извън него и се охраняват отделно“, обясни Веселин Тодоров в ефира на Нова нюз. Това разпореждане е обжалвано в Административния съд.

Целта не е някой да бъде осъден, а машините да бъдат освободени, защото са частна собственост. Имаме още десетки хиляди машини със „Смартматик" на територията на целия ЕС“, коментира Тодоров.

По думите му няма основания за съмнения в манипулация за вота, тъй като 228-те машини не са смесени с другите, а се съхраняват отделно. „Ако всяка наша техника бъде задържана, няма да можем да си изпълняваме задълженията. Изборите на 11 юли бяха най-честните в последните години“, подчерта той.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама