Трябва ли зелен сертификат за ски зоните и лифтовете?

09:16, 06 ное 21 25 1561 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Очаква ни един изключително интересен туристически сезон. Според проучване на Министерството на туризма 74% от българите смятат, че условията за зимен туризъм в страната са отлични. Но с оглед на пандемията има редица изисквания, която са свързани с епидемиологичната обстановка, които трябва да спазваме. Едно от тях е наличието на зелен сертификат. Това заяви пред Нова телевизия министърът на туризма Стела Балтова.

Под 15% от българите планират зимна ваканция

В хотелите наличието на този документ не е задължително. „Но за да се ползват всички услуги в местата за настаняване и ресторантите – трябва да се покаже документ за ваксинация, за преболедуване или отрицателен PCR тест”, подчерта министърът и допълни: „Стартираме зимния сезон без изискване за наличието на зелен сертификат за ски зоните и ски лифтовете”.

По думите на министъра няма да има и специални COVID зони и карантинни хотели. „Всеки болен - отива в болница. Има специални правила, които са разработени съвместно със здравните власти“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама