Отнеха лиценза на „Нефтохимик“

14:44, 05 ное 21 / Спорт 25 1763 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Бургаският „Нефтохимик“ загуби лиценза си за участие във Втора лига, обяви футболният съюз в сайта си.

Решението е взето заради неспазване на финансовия феърплей и просрочени задължения към държавни институции и персонал. Преди началото на сезона клубът получи условен лиценз, подлежащ на месечен мониторинг, условията по който не са спазени, уточняват от лицензионната комисия. Решението влиза в сила веднага.

В неделя „Нефтохимик“ трябваше да приеме „Марек“, но мач няма да има. До момента отборът беше последен, като след 16 двубоя има една победа.

Според информацията детско-юношеската школа ще бъде разпусната.

В края на 90-те години на миналия век и в началото на този „Нефтохимик“ беше сред най-силните отбори в първенството. Впоследствие настъпиха промени, клубът изпадна от елита, а през 2009 г. отборът беше разпуснат. В следващите години бяха направени опити за възраждане. През 2015 г. се постигна обединение с футболния клуб „Бургас“, а след това отборът игра една година в Първа лига, припомня „Дневник“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама