Облаци на Запад, на Изток - слънце

07:00, 06 ное 21 25 1381 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

През деня над западната половина от страната облачността ще се увеличи, ще е често значителна, но само на изолирани места ще превали слабо. На изток ще бъде преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, след обяд ще се ориентира от север, в Източна България - от североизток. Температурите ще се понижат и максималните ще са предимно между 16° и 21°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб западен вятър, който след обяд ще се ориентира от север - североизток и ще се усили Максимални температури на въздуха: 16°-20°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще се увеличава и в масивите от западната половина от страната ще е по-често значителна, но само на изолирани места ще превали слабо. Ще духа умерен южен вятър, който след обяд ще се усили и ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра - около 10°.

В неделя облачността ще е предимно значителна, след обяд ще се разкъсва и ще намалява. Вероятността за валежи е малка. Вятърът ще отслабне и ще стихне. Сутринта на места в низините и котловините отново ще има условия за образуване на мъгла. Минималните температури ще са между 8° и 13°, а максималните - между 15° и 20°.

В понеделник денят ще започне с предимно слънчево време, но отново в равнинната част от страната сутринта ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. Ще духа слаб до умерен южен вятър и температурите ще са с 2-3 градуса по-високи. След обяд от северозапад ще започне ново увеличение на облачостта, което през нощта срещу вторник ще обхване цялата страна, сочи прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама