Китайска тенисистка обвини бивш вицепремиер в сексуално посегателство

17:42, 04 ное 21 / Спорт 25 1688 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Китайската тенисистка Шуай Пън обвини бившия вицепремиер на Китай Джан Гаоли в сексуално посегателство с пост в социалните мрежи, който бързо бе цензуриран от властите в страната. Пън е достигала до върха в световната ранглиста на двойки и има титли от Уимбълдън и Ролан Гарос на двойки, като е едно от най-големите имена в китайския тенис.

В дълъг пост в Уейбо, китайският еквивалент на Туитър, 35-годишната Пън обвини Гаоли, че я е принудил да прави секс с него. Скрийншот на поста, публикуван от официалния акаунт на тенисистката, се разпространи в социалните мрежи, но до момента неговата достоверност не е потвърдена официално. Нито Пън, нито Гаоли са коментирали обвиненията.

В писмото си Пън разкрива, че е имала 10-годишна връзка с Гаоли, който е на 75 години. 

„Защо трябваше да ме заведеш насила в дома си и да ме принудиш да правя секс с теб? Да, нямам никакви доказателства, защото беше невъзможно да направя такива. Не мога да опиша колко отвратена бях и колко пъти се питах дали все още съм човек“, се казва в поста на Пън.

Джан Гаоли бе водеща фигура в Китайската комунистическа партия и вицепремиер на страната в периода 2012-17 г., но през 2018 г. се оттегли от политиката, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама