Отпускат допълнителна финансова помощ за отопление

12:51, 04 ное 21 25 2011 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Държавата разшири кръга на хората и семействата, които имат право да получат еднократна помощ в размер на 300 лева за отопление. Това заяви министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев след днешното заседание на служебното правителство.

Такава помощ ще се полага на всички, които надхвърлят с до 30 лв. изискуемия минимум за кандидатстване за месечна помощ.

„Също така разширяваме кръга на лицата, които са с регистрация в Бюрата по труда по-малко от 6 месеца. Те могат да получат тази целева финансова подкрепа от 300 лева еднократно през настоящия отоплителен сезон. На тази подкрепа ще имат право и всички лица с увреждания, над 50 процента загубена работоспособност, самотно живеещите възрастни хора, самотните родители с деца до тригодишна възраст и всички рискови групи, които попадаха в условията за получаване на месечна финансова помощ за отопление“, обясни още министър Донев.

За целта Министерският съвет е отделил 15 млн. лв. по бюджета на Министерството на труда и социалната политика, с които ще бъдат подпомогнати близо 50 000 лица и семейства.

Ние сме отговорни и отворени към това, в тази трудна епидемична обстановка и с нарастващите цени на енергийните носители, да подпомогнем най-нуждаещите се и уязвими групи от българското население“, допълни Гълъб Донев, цитиран от БТА.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама