Десетки се отзоваха на призива на ВМА за доброволци

08:52, 04 ное 21 25 1460 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Десетки граждани се отзоваха на апела на ВМА за набиране на доброволци в COVID-зоните на лечебното заведение. Само за няколко часа в подкрепа на медиците протегнаха ръка граждани от различни професионални области – студенти, юристи, учители, инженери и други.

ВМА отново търси доброволци заради COVID-19

Броят на откликналите надхвърля 30, съобщи тази сутрин Нова телевизия. „Благодарим за протегнатата ръка! Благодарим от сърце! За нас всяка помощ е безценна!“, написаха от лечебното заведние във Facebook.

 
 

Освен от студенти по медицина, по здравни грижи и специализанти, в болницата имат остра нужда и от доброволци, които да помагат със санитарно-хигиенната дейност. Желаещите, които не са медицински лица, ще се включат в хигиенно-санитарната дейност и ще помагат на болните, като ги хранят или просто да си поговорят с тях.

Всеки, който желае да се включи в помощ на COVID-екипите, може да го заяви на е-mail: [email protected], като остави своите имена, курс на обучение или професия, телефон и електронна поща за обратна връзка.

За всички доброволци са осигурени необходимите лични предпазни средства. Задължително е да притежават зелен сертификат.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама