Повдигнаха второ обвинение на Боян Расате

15:50, 03 ное 21 / Избори 2в1 25 1633 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Боян Расате, който вчера беше задържан от полицията, вече е с две повдигнати обвинения. Той беше посочен като водач на група, нападнала хора с различна сексуална ориентация в техен център в събота вечер, и обвинен в хулиганство.

От Софийска градска прокуратура съобщиха, че има достатъчно данни да му се повдигне обвинение и за нанасяне на лека телесна повреда.

Задържаха Боян Расате

В понеделник ЦИК свали имунитета му като кандидат-президент по искане на главния прокурор. Расате не се признава за виновен и се е възползвал от правото си да не дава обяснения.

Според прокуратурата има обоснована реална опасност той да се укрие, тъй като при предприемане на действия по призоваването му, той не е намерен на известните по делото адреси. Извършените престъпления се отличават с изключителна дързост и незачитане на демократичните устои на държавата. Техният интензитет и данните за предишно осъждане на обвиняемия сочат висока степен на обществена опасност, която според наблюдаващия прокурор налага задържане на Боян Расате за срок до 72 часа, след което ще бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама