Задържаха рекордно количество метамфетамин на Летище София

11:12, 03 ное 21 25 1723 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Задържан е получателят на пратката с метамфетамин за над 10 млн. лв., която бе установена на Летище София при проверка. Това заявиха на брифинг от Агенция „Митници“.

Пратката е пристигала от Мексико и е била в шишета с течна ванилия, като метамфетаминът е готов за консумация, а на черния пазар неговата цена може да достигне и 40 млн. лв.

Количеството на течния метамфетамин е било 450 литра. Установен е бил не по сигнал, а при проверка. Има само един по-фрапантен случай от този. Той е от преди половин година, когато в Австралия е било задържано количество от 540 литра, стана ясно от брифинга. 

Мексиканските наркокартели в последната година и половина се опитват да наложат експанзия в останалите континенти не само в САЩ и Мексико, използвайки течни амфетамини, обявиха от „Митници“, цитирани от bTV.

Издирват се евентуални съучастници на получателя, претърсени са няколко адреса в средната част на България. Иззети са лаптопи и телефони. На арестувания е повдигнато обвинения, а предвиденото от закона наказание за него е от 10 до 15 г. затвор и глоба от 100 до 200 000 лева.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама