Бивш полицай е новият кмет на Ню Йорк

09:03, 03 ное 21 / Свят 25 1562 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Демократът Ерик Адамс, бивш полицай, беше избран за следващ кмет на Ню Йорк. Той ще е едва вторият афроамериканец в историята, който ще управлява най-големия град в САЩ.

61-годишният Адамс беше явен фаворит пред съперника си републиканец Къртис Слива, който пък е ръководител на доброволчески патрулен отряд, борещ се с престъпността. Предварителните резултати сочат, че демократът е получил над 70% от гласовете.

Ерик Адамс има интересна кариера - детството му в Бруклин е преминало в лишения, дори е бил част от банда като тийнейджър. Нанесен му побой от служители на реда обаче води до обрат в живота му и той става полицай. По-късно расте в йерархията и успява да реформира успешно цялата полицейска служба в мегаполиса. Той ще заеме поста на непопулярния Бил де Блазио, чийто втори и последен мандат изтича на 31 декември.

Адамс ще управлява най-големия общински бюджет в САЩ и най-големите полицейска и обществена училищна системи. Сред обещанията му са да се справи със социалното неравенство, да подобри обществената сигурност и да реформира образователната система, предаде „ Сега“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама