Учителите ни по-добри в дистанционното обучение от европейските

11:03, 31 окт 21 25 1567 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Изследване на Европейската комисия показва, че заради дистанционното обучение децата прекарват средно по шест часа и половина в онлайн среда на ден. В същото време български експерти твърдят, че учителите у нас се справят по-добре с обучението в онлайн среда в сравнение с техните европейски колеги.

Според проучвания на Центъра за безопасен интернет българските учители много по-бързо и гъвкаво са организирали средата за реално обучение и контакт през интернет в сравнение със своите европейски колеги. Заключенията са от сравнителни партньорски наблюдения на организацията във Франция и Великобритания, обяви координаторът на центъра Георги Апостолов.

В големи западноевропейски държави това се случваше като съобщение - кой урок да се подготви, след това изпращане на тест, попълване на тестове и проверки, без реално присъствие на учителя. Докато при нас много учители се постараха и действително водеха уроците онлайн“, обясни той пред БНР. 

Дистанционното обучение у нас е ангажирало и близо 80 процента от родителите. Същевременно обаче удълженият престой в онлайн средата провокира редица рискове за физическото и психическото здраве на децата.

„Но как се случва и какво правят децата през тези часове, нещо, което може да се контролира от отговорни възрастни, тука говорим за преподаватели и говорим за родители“, коментира Апостолов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама