В Камбоджа вече има бул. „България“

19:10, 29 окт 21 / Свят 25 2023 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В Камбоджа вече има бул. „България“. Това става, след като в столицата Пном Пен смениха името на основна улица, която допреди това се е казвала „Георги Димитров“. Новината съобщи във Facebook българският евродепутат Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП).

Остатъкът от комунизма е премахнат“, посочи Ковачев. „Имах среща със заместник-председателя на Комисията по външни работи в парламента на Камбоджа  – г-н Яра Сус. При първата ни среща преди няколко години го помолих за съдействие за преименуването на един от централните булеварди в столицата Пном Пен на булевард „България“. Предишното име е наследство от кървавия режим на Червените кхмери, които кръщават булеварда „Георги Димитров“ в знак на благодарност към комунистическа България, която първа в света признава преврата на масовия убиец Пол Пот за легитимен“, разказа евродепутатът.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама