Големите кавички

12:20, 28 окт 21 / Големите кавички 25 2379 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Големите кавички на седмицата (11 - 15 октомври)

Някога живеехме в диктатура на пролетариата, сега сме в едни времена на диктатура на тъпариата. Тъпанарите диктуват дневния ред на обществото. Хора, които са необразовани и не вярват в науката и ваксините, от една страна, и незрели бунтари. Това са двете групи хора, които не искат да се ваксинират. Едната група са необразовани хора, които ни казват как да живеем и диктуват дневния ред. А другата група са образовани, но казват „Щом ме карат мен да се ваксинирам, няма да се ваксинирам“. Това са същите които ако са гладни и им дадеш храна, ще каже „Абе, ще ти ям…“. Щом правиш ти нещо за него, той не е съгласен“. Това коментира бизнесменът Ивайло Пенчев във връзка с мерките срещу коронавируса и въвеждането на зелен сертификат.

Той посочи, че не е проблем за работодателите да плащат тестовете на неваксинираните служители, но това не е редно.

„Народопсихологията, българската и общочовешката, е такава, че когато хората получават нещо безплатно, те не го ценят. Нещо повече, те си мислят, че щом ги натискаш да получат нещо безплатно, то най-вероятно е вредно. Безплатните ваксини и безплатните тестове само разглезват човечеството. Не е работа на никой да плаща за чуждо здраве. Хората трябва да се грижат за собственото си здраве и това, че ние им помагаме т.е. една група хора помага на друга група хора, е добре, но отсреща трябва поне да се усеща благодарност, а не мрънкане“, добави той.

Работодателите в България трябва да мрънкат по-малко и не трябва да плачат за помощи. Това е едно дребнотемие, в което страната е залята – мрънкащи работодатели. Абе, ако някой трябва да не мрънка в този живот, са именно предприемачите. И ако на някой трябва да му се помага – това не са предприемачите“, смята Пенчев.

„Държавата никога на никого не е помогнала, държавата е задължила едни хора да помогнат на други. Когато кажат „държавата помага на бизнеса“ това означава, че държавата е задължила едни данъкоплатци да си дадат парите на други. Кротките и работливите помагат на буйните тарикати“.

„И когато особено работодателите започнат да искат пари от държавата, те всъщност искат някой да работи безплатно за тях. Работодателите не са най-слабите хора в обществото не на тях трябва да се помага“, каза още бизнесменът.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Ивайло Ангелов 16:14, 28 окт 21

ДрОгарю Пенчев. Съжалявам, че споделяме такова име ! Начина, по който проповядвате, както и отявления цинизъм, е типичен за вашата порода - "аз съм бизнесмен, а вие сте е.ати простите пролетарии". Настанете удобно самодоволният си за.ник в салона на ФераритУ и запазете непотърсеното ви мнение за себе си !

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама