Златните момичета след Япония: Няма място за отчаяние

11:05, 28 окт 21 / Спорт 25 1952 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Олимпийските шампионки от ансамбъла ни по художествена гимнастика се прибраха от Япония. Българките не успяха да вземат участие на Световното първенство след контузията на състезателката Лаура Траатс. Това трябваше да е последното участие на златните момичета в този състав на националния отбор по художествена гимнастика.

Не сме увесили нос, ние в крайна сметка завършихме кариерата си с олимпийско злато, така че това не е лош край, казаха гимнастичките пред журналисти на Летище София.

Разбира се, че не сме си представяли така финала. Последното ни голямо състезание остават олимпийските игри в Токио и там получихме нашия мечтан медал. Може би е за по-добро. Не знаехме, че това е нашето последно състезание. Мислим, че всичко завърши супер. Говорихме си, че в живота много често има непредвидени ситуации, но по-важно е как реагираме на тях. Мога да уверя всички ви, че сме убедени, че това беше правилното решение за това състезание“, добави Стефани Кирякова, цитирана от bTV. 

Момичетата разкриха, че решението да се оттеглят е било тежко, но накрая са решили да послушат лекаря. С тима в Япония не беше резервата Камелия Стоилова. От федерацията заявиха, че тя няма право да пътува, ако не играе в едно от съчетанията. 

Това не е първият момент, в който си казваме, че се обичаме. В тези 5 години показахме една на друга, доказахме, че сме отбор, приятелки извън залата и каквото и да се случва, ще се подкрепяме. Това няма да се промени, добави Мадлен Радуканова.

На 16 декември момичетата на треньора Весела Димитрова ще зарадват българската публика със спектакъл-бенефис.

Траатс публикува емоционално съобщение, след като стана ясно, че контузията ѝ ще спре ансамбъла от участие на световното първенство.

„Да, понякога е трудно да поставиш здравето си на първо място, пред медалите и труда, при това не само твоя... Не си представях така последното състезание, но искам да кажа, че съм безкрайно щастлива да завърша кариерата си със златен олимпийски медал. А относно световната титла... Може би има много разочаровани фенове... Искрено съжалявам, че не успяхте да ни видите и на световния връх...тази така жадувана от нас титла...а може би просто, това е било част от цената на олимпийското злато..., сподели Лаура Траатс във Facebook.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама