Слънчев четвъртък 

07:00, 28 окт 21 25 1336 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Над повечето райони времето ще бъде слънчево. Преди обяд на места в равнинната част от страната ще има ниска облачност или мъгла, по-трайни по поречията. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 11° и 16°, по-ниски в районите с трайна мъгла.

Над Черноморието ще има временни намаления на облачността, в много райони до предимно слънчево. Облачно ще се задържи над крайните южни райони, където са възможни и ръмежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 14-16°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Преди обяд на места в долините ще има ниска облачност или мъгла. Вятърът ще е слаб от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 6°.

В петък и събота ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. В нощните часове и сутрин на много места в равнинната част от страната ще има мъгла или ниска облачност. Около и след обяд в петък над повечето райони ще се разкъсва и временно ще намалява. В събота ще се задържи по-дълго и на отделни места в Източна България ще превали слаб дъжд. Преобладаващите максимални температури ще са между 11° и 16°, а минималните до 8°-10°. Над планините и планинските райони в Западна България ще бъде предимно слънчево и сравнително топло, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама