ДПС: Солидарни сме с Пеевски

19:20, 26 окт 21 / Избори 2в1 25 1579 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов и Делян Пеевски от ДПС ще влязат в битка за депутатско място във Велико Търново. По-рано днес Иванов призова останалите кандидати и партии да не подкрепят Пеевски. Той припомни, че името на бившия народен представител от ДПС се появи в българския списък по закона „Магнитски”. Христо Иванов посочи още, че като чуят за санкциите инвеститорите изобщо няма да дойдат във Великотърновския регион

След това изказване от ДПС разпространиха позиция на страницата на партията във Facebook. Според Движението става дума за „некоректни и недопустими внушения и спекулативни твърдения”. 

„Позицията на ДПС относно наложените санкции по закона „Магнитски“ спрямо Делян Пеевски е повече от ясна и недвусмислена, като липсата и до момента на каквито и да било факти и доказателства, въпреки настояването на партията същите да бъдат оповестени, както и опасенията ни, че санкциите са били наложени с участието на лица, близки до същия политико-олигархичен кръг „Капитал“, въвели в заблуждение OFAC, дават основание на ДПС да бъде напълно солидарно с г-н Пеевски. Отделно от това Делян Пеевски е предприел единствено законови действия за да се защити, обжалвайки тези санкции пред съответните американски институции, което право му дава именно предвидената в американските закони процедура”, пишат от Движението.

 
 

Купуването и продаването на гласове са престъпления! 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Мартин 16:36, 27 окт 21

Тази война между ДПС-Пеевски и уж Демократична България-Иво Прокопиев вече започва да омръзва...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама