Машините за вота остават в склада, държавата ще плати

17:42, 26 окт 21 / Избори 2в1 25 1557 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Държавата ще плати парите за наем на склада, в който се съхраняват машините за предстоящите избори на 14 ноември. Това заяви за bTV говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева.

ЦИК: Няма кой да съхранява машините, правителството да вземе мерки

Припомняме, че вчера фирмата, която съхранява машините публично поиска сключване на договор за наем и заплаши, че може да предостави склада на други наематели. Причината - договорът между „Карго Партнер“ и „Сиела Норма“ е изтекъл в края на септември, но не е бил сключен нов за тяхното съхранение. Затова алармираха и от ЦИК още миналата седмица, като призоваха правителството да предприеме спешни действия.

Росица Матева посочи, че става дума за наем от 30 хиляди лева месечно, които се дължат на фирмата. По думите ѝ няма опасност машините да бъдат изнесени поради липсата на договор, защото се пазят от жандармерия. „ЦИК заявява отговорно, че ще бъде заплатена стойността на наема на помещението. Не е необходим договор, а само фактура, ние изявихме готовност“, каза Матева.

Симулатор за вота

Централната избирателна комисия качи на интернет страницата си симулатор на машинното гласуване 2 в 1 за президент и за народни представители.

Екранът и функционалните бутони са същите като на устройството, с което ще се гласува на 14 ноември. Единствената разлика е, че имената в бюлетините са произволни и не съвпадат с истинските кандидати.

Купуването и продаването на гласове са престъпления! 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама