Болница в Япония 30 години е ползвала за пиене вода за тоалетната

20:00, 25 окт 21 / Свят 25 2003 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Болницата към медицинския колеж на университета в Осака повече от 30 години е използвала погрешка вода за тоалетната вместо питейна, съобщи изданието Breaking Latest News.

В корпуса за диагностика и лечение кладенец с вода, който не е бил пречистен по никакъв начин и който е предназначен за измиване на тоалетната, погрешно е свързан към водопровода за питейна вода. Болницата е построена през 1993 г. Грешката не е забелязана в продължение на три десетилетия. През този период персоналът и пациентите са използвали за пиене, миене на ръцете и къпане непречистена вода за тоалетна. Вода е постъпвала в болницата през 120 крана.

Тайната на японското дълголетие

Грешката е разкрита по време на проверка, при която е правен оглед на корпуса преди строителството на нова сграда за диагностика и лечение. Според отчетите, болницата проверява цвета, вкуса и миризмата на водата веднъж седмично. От април 2014 г. не са регистрирани проблеми с качеството на водата и не са отчетени заплахи за здравето на пациентите, пише БГНЕС. 

Отговорният служител се извини публично за допуснатата грешка.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама