Безработицата започва да расте

12:46, 23 окт 21 / Общество 25 1223 Шрифт:
Ирина Иванова

Новорегистрираните безработни в цялата страна отново са повече от постъпилите на работа. Това сочат най-новите данни от специализираното наблюдение на пазара на труда на Националния статистически институт и предварителните данни на Агенцията по заетостта заради Covid-19. За периода от 11-и до 17-и октомври те са съответно 5 300 и 3 460 души.

Пенсионирането в България е все по-трудно

Наблюдението сочи, че седмица по рано, от 4 до 10 октомври, новорегистрираните в цялата страна са почти двойно повече от започналите работа. От края на декември 2020 година до момента новорегистрираните безработни са малко над 222 хиляди, а постъпилите на работа от регистрираните в бюрата по труда са 190 хиляди.

Над 1,6 млн. българи живеят под прага на бедност

До средата на 2021 година имаше благоприятна тенденция с превес на започналите работа спрямо записаните в бюрата по труда безработни, но тази тенденция се обърна през юли.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама