„Дюран Дюран“ издадоха нов албум 40 години след основаването си

20:00, 22 окт 21 / Култура 25 2241 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Когато британската поп група Duran Duran прави своя дебют, не са знаели колко дълго ще издържат. Но 40 години по-късно групата от ню уейв времената все още е силна, издавайки днес своя 15-и студиен албум Future Past.

„Никога не сме допускали, че все още ще правим музика заедно след толкова време. Бяхме просто деца и се събрахме заради пънк рока“, каза басистът Джон Тейлър пред „Ройтерс“. „В края на 70-те, когато никой не мислеше дългосрочно, беше като „Може ли просто да посвирим още една година?“.

Създаден от Тейлър и свирещият на клавишни инструменти Ник Роудс през 1978 г., Duran Duran добива слава с хитове като Girls on Film и Rio. Групата, включваща вокалиста Саймън льо Бон и барабаниста Роджър Тейлър, е продала повече от 100 милиона албума и спечели две награди Грами.


За новия си албум групата си сътрудничи с продуцентите Ерол Алкан и Джорджо Мородер, докато китаристът на Blur Греъм Коксън, японската пънк група CHAI и рапърът Ivorian Doll, наред с други, участват в този еклектичен микс от песни.

Определихме параметрите си много широко от самото начало. Първият ни албум включваше танцови парчета... но имаше и 6-7-минутен инструментал с оркестър и някои по-мрачни песни, каза Роудс. Винаги се чувстваме комфортно да опитваме различни неща в различни жанрове музикално“.

Групата започна работа по албума в края на 2018 г. и работи по него с прекъсвания през 2019 г. Пандемията от COVID-19 ги принуди да спрат за около 10 месеца, пише Дневник.

В някои отношения всъщност беше печеливше да си починем, защото никога досега не сме имали подобно преживяване и можехме да го гледаме и слушаме със свежи очи и уши, казва Роудс. Това носи съвсем ново усещане за нас“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама