Танос, Локи, Валкирия: Ръст на бебета с имена на герои от Марвел

20:15, 21 окт 21 / Култура 25 1993 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Според данни на Администрацията за социално осигуряване на САЩ, през 2020 г. се наблюдава ръст на бебета, кръстени на популярни герои на Марвел.

Много от децата са кръщавани на герои и злодеи като Локи (Том Хидълстън), Валкирия (Теса Томпсън) и Танос (Джош Бролин). Броят на децата с имена, вдъхновени от Марвел, се е увеличил в сравнение с предишни години. Това се случва в период на невероятна популярност за Марвел, като филмите им се представят невероятно добре в боксофиса дори в променящите се условия в индустрията, пише „Скрийн Рант“.

Филмовата вселена на Марвел продължава да бъде сред най-популярните поредици в света. Дори след излизането и рекордните печалби в боксофиса на „Отмъстителите: Краят“, всяка нова част в кината или по Disney+ бързо завладява света и се превръща в гореща тема за обсъждане.

Звезда от „Игра на тронове“ влиза в киновселената на Марвел

През 2020 г. към настоящата селекция от бебешки имена, вдъхновени от Марвел, се присъединяват нови герои. На Локи са кръстени 135 деца, а на Валкирия - 128 деца, като броят им се е увеличил спрямо 75 деца през 2017 г. Дори Танос се е превърнал в донякъде популярно бебешко име, като през 2019 г. 18 деца са били кръстени на суперзлодея след ролите му в „Отмъстителите: Безкрайна война“ и „Отмъстителите: Краят“. През 2020 г. обаче броят им леко намалява с 4%.

Други популярни герои на Марвел, на които има имена, включват 9 деца на име Бъки и 47 на име Куил, вдъхновени съответно от Зимния войник (Себастиан Стан) и Звездния повелител (Крис Прат).

Вдъхновените от попкултурата имена на бебета са постоянна тенденция, като все повече родители се вдъхновяват от медийни произведения, които имат голямо значение за тях, когато кръщават децата си. През 2016 г. Кайло е в най-бързо набиращото популярност име за момчета, като родителите се вдъхновяват от образа на Бен Соло (Адам Драйвър) от тъмната страна на трилогията „Междузвездни войни“. В Обединеното кралство ONS съобщи, че през 2020 г. 189 деца са получили името Кайло, което надхвърля броя на децата, които имат по-традиционни имена като Гари и Найджъл, като с годините вдъхновените от попкултурата имена изпреварват по-традиционните, пише БГНЕС.

Неотдавнашните данни на Администрацията за социално осигуряване на САЩ са добра перспектива за въздействието, което филмовата вселена на Марвел е оказала и оказва в момента върху аудиторията. Мнозина вече са израснали с поредицата през нейната 13-годишна история, вдъхновени от нейните герои, събрани заедно и установили връзки, гледайки тези филми. И сега, когато много от тези фенове са възрастни, те се надяват може би да предадат това, което е станало специално за тях, на новото поколение под някаква форма. Може би това не е традиционно, но е добър начин да се установи колко широкообхватна е станала вселената Марвел. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама