Партии с призиви за оставката на Кацаров

17:12, 20 окт 21 / Избори 2в1 25 3160 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Пет партии - БСП, ВМРО, „Възраждане“, „Атака“ и ГЕРБ, поискаха оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Причината е въвеждането на задължителен зелен сертификат на затворени обществени места от утре.

Ваксинирането е доброволен акт. Нека всеки, който желае, да го направи. Ваксината би помогнала да се ограничи разпространението на болестта и да спаси човешки живот. В същото време не трябва да бъдат ограничавани конституционните права на гражданите. Въвеждането от служебния кабинет на „зелен сертификат“ по този необмислен начин е неприемливо и неработещо“, се посочва в позиция на БСП.

Нови мерки: Всички дейности на закрито само срещу зелен сертификат

От БСП посочват, че тези мерки се прилагат в европейски държави, където висок процент от населението е ваксинирано, но е неприложимо за България. „Настояваме решенията да бъдат отменени и мерките да се обсъдят внимателно отново. Министър Кацаров не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава. Очакваме да подаде оставка“, пишат още от левицата.

На същата позиция са и от партията на Красимир Каракачанов. „Ние от ВМРО – Българско национално движение, при ясното съзнание, че не подкрепяме истеричното антиваксърство, горенето на маски и всякакви подобни други истерии и антихуманен популизъм, свързани с коронавируса, категорично се обявяваме против безпринципното налагане на мерки от страна на служебното правителство. С въвеждането на зеления сертификат на практика за всички социални дейности, извън домашното битуване на българите, правителството на Радев ограничава основни човешки права, залегнали в глава втора на Конституцията на Република България. И го прави нагло и без никакъв опит дори да проведе адекватна ваксинационна кампания в държавата. Седем месеца безсилие и почти нулева ваксинация и като резултат – рекорден брой заболели и починали. И типично по болшевишки – ограничения за около 80 процента от българите“, посочват от партията.

СOVID сертификатът отпада за деца под 18 години

„Ами това си е чист провал, госпожи и господа служебни министри. Имате 20 процента ваксинирани. Хората не Ви вярват. Държавата ври и кипи от антиваксърски течения, които твърдят, че неведоми сили искат да ни чипират, а Вие въвеждате зелен сертификат реално за цялата гама от социални дейности на българина без дори да сте си направили труда, между „изчегъртванията“ в държавата, да направите поне някаква работеща ваксинационна кампания. И като финал правите ваксината задължителна, за да живеят социално едва 20% от хората в държавата. Това е не просто провал. Това е социален геноцид“, пишат още от ВМРО.

Според водената от Костадин Костадинов партия „Възраждане“ заповедта за зеления сертификат е насилствена и противоконституционна. Затова партията организира протест пред сградата на здравното министерство и настояват за среща със Стойчо Кацаров. Според тях продължава политиката на ГЕРБ и ВМРО, а по въвеждането на дискриминационни мерки, дори я надминава. 

От партия „Атака“ също изразиха недоволството си пред здраното министерство и сградата на Министерския съвет. Те определиха въвеждането на зелен сертификат за здравен фашизъм.

От ГЕРБ също поискаха оставката на служебния здравен министър. Според Бойко Борисов служебното правителство е пропуснало 6 месеца, за да се направи необходимата подготовка и сега виждаме панически действия.

Според тях въвеждането на зелен сертификат от днес за утре е саботаж срещу бизнеса и хората и е нарушение на свободната воля за избор. 

Мая Манолова обяви, че ще обжалва пред съда новата заповед за зелен сертификат заради дискриминация. „Изискванията в тази заповед са невъзможни за изпълнение и тя е неизпълнима. Настояваме служебният министър на здравеопазването на отмени заповедта, тъй като е незаконосъобразна. При 20 % ваксинирано население тази заповед ще бъде неработеща“, посочи тя.

Манолова бе категорична, че заповедта е несправедлива спрямо българските граждани и фирми. Не е ясно защо наличието на антитела или на клетъчен имунитет не е основание за издаване на зелен сертификат. „Не е ясно защо хората, които не могат да се ваксинират по здравословни причини, не са изключени от обхвата на заповедта. Ваксинираните също могат да се заразят и да заразяват други лица“, каза Манолова и добави, че стотици хора, лежали в болници, както и такива с много над нормата антитела, не могат да си извадят зелен сертификат през системата, съобщиха от „Изправи се.БГ“.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:46, 20 окт 21

И тук политиката не се занимава с истината! Лечението с иРНК и микроорганизми от Biontech / Pfizer, Moderna, Astra Zeneca и Johnson & Johnson са всичко друго, но не и безопасно! Нито създават имунитет, нито предотвратяват тежко протичане! Напротив, те правят хората непропорционално „неваксинирани“ още по -болни поради екстремните им странични ефекти! В страни като Израел, Исландия или Тайланд има повече ваксинирани хора в интензивни отделения с тежко протичане, отколкото неваксинирани хора! В Тайланд смъртността на ваксинираните дори надвишава тази на неваксинираните! Лъжа е също, че няма алтернативни лекарства! Ивермектин, например, е лекарство, за което е доказано, че намалява вирусния товар с почти 95% в рамките на 3 дни!

Честната и добра журналистика може да проучи това за нула време, и в двата случая! 1. какво касае иРНК / векторната ваксина и 2. какво касае алтернативното лекарство!

Журналистиката трябва да бъде независима и там за хората!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама