До 21 градуса в сряда

07:00, 20 окт 21 25 1343 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ще бъде предимно слънчево, преди обяд на места в низините с мъгла или ниска облачност. В източните райони ще се появи слаб южен вятър. Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, преди обяд на места с ниска облачност или мъгла. След обяд ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 16° - 17°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб запад-северозападен, по най-високите върхове северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 6°.

През следващите дни до събота ще преобладава слънчево време. В четвъртък вятърът ще се задържи от юг, в източните райони и по северните склонове на планините ще бъде до умерен, дневните температури ще се повишат още и в много райони ще достигат и надхвърлят 20°. Сутринта в западната част на Дунавската равнина и на Горно-тракийската низина ще бъде почти тихо и на места там ще се образува мъгла или инверсионна облачност. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°. В петък ще духа до умерен вятър от юг-югозапад и температурите ще се повишат с още 2-3 градуса. Сутринта условия за мъгли ще има в Югоизточна България, а след обяд от запад ще се появи висока и средна облачност, показва прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама