Може да отнемат правомощията на чешкия президент

09:05, 19 окт 21 / Свят 25 1942 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Чешкият президент Милош Земан, който беше приет в болница преди седмица, не може да изпълнява задълженията си, съобщи говорителят на парламента. 

Депутатите са получили писмо от лекуващите лекари от военната болница в Прага, където се намира Земан. В него се казва, че държавният глава не е в състояние да работи и дългосрочната прогноза е „много несигурна“. 

Чешкият президент Милош Земан е в болница

Няма вероятност Земан да се върне на работа в идните седмици и затова Горната камара на чешкия парламент трябва да задейства процедурата за прехвърляне на президентските правомощия, подчерта още говорителят.

Партията на Бабиш изгуби изборите в Чехия

Милош Земан, който страда от диабет и в последните месеци здравето му се влоши, беше приет в болница само ден след парламентарните избори в страната. Според Конституцията на Чехия именно държавният глава трябва да ръководи преговорите за съставяне на правителство, пише „Сега“. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама