Радев откри международен турнир по карате с президентски тест

17:42, 16 окт 21 / Политика 25 3481 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Карате е спорт, който гради характери. Учи и възпитава на дисциплина, воля, уважение. Това каза президентът Румен Радев, който откри днес турнира Sofia Karate Open 2021 – Купа на президента.

Той демонстрира добрата си спортна форма, като направи 50 лицеви опори в импровизирана надпревара с ученици в спортния комплекс на училище „Свети Георги“ в София.

„За мен е истинско удоволствие да видя толкова много млади, усмихнати хора от толкова много държави. Карате е спорт, който гради характери. Учи и възпитава на дисциплина, воля, уважение. Карате е спорт, който свързва хората. Да не забравяме, че каратето накара всички нас да се гордеем като българи, защото на Олимпиадата в Япония Ивет Горанова записа със златни букви името си именно в този спорт. Убеден съм, че сред вас са бъдещите европейски и олимпийски шампиони”, каза Радев при откриването.

Президентът обаче изрази съжаление, че не всички деца се занимават със спорт и че много от тях предпочитат да останат пред телевизора, компютъра, телефона или таблета. Радев предостави на организаторите на турнира Купата на президента, която беше връчена на отборния победител в края на надпреварата. По време на събитието той се запозна със спортната и учебна база на училището, пише БГНЕС.

Турнирът се провежда като част от календара на Българската национална федерация по карате и инициативата „Спортувай с президента“, в рамките на която държавният глава насърчава физическата активност на българските деца и младежи чрез извънучилищни спортни занимания и алтернативни форми за физическо възпитание.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления! 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама