Убиха с нож британски депутат в църква

17:32, 15 окт 21 / Свят 25 2112 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Депутат от Консервативната партия във Великобритания е бил намушкан няколко пъти, докато провеждал среща в църква в своя избирателен район. Малко по-късно 69-годишният Дейвид Амес е починал, предаде bTV.

Британската полиция съобщи днес, че е задържала мъж в източната част на Англия и добави, че не издирва други заподозрени.

Депутатите реагираха с шок на новината.

Лидерът на лейбъристите сър Киър Стармър заяви: "Ужасяваща и дълбоко шокираща новина. Мисля за Дейвид, семейството му и служителите му."

Депутатът от Консервативната партия Майкъл Фабрикант написа в „Туитър“: "Дейвид Еймс е един от най-милите, безспорни и грижовни депутати в парламента. Това е просто ужасно." 

"Това е наистина ужасна новина", заяви лидерът на Шотландската национална партия в Уестминстър Иън Блекфорд. "Мислите и молитвите ми са с Дейвид и семейството му."

Еймс е депутат от 1983 г. Насилието срещу британски политици е рядкост, но през юни 2016 г. депутатката от Лейбъристката партия Джо Кокс беше наръгана и застреляна в избирателния си район в северната част на Англия, отбеляза Асошиейтед прес.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама