Проливните валежи продължават

07:00, 15 окт 21 25 1898 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Ще се задържи облачно и дъждовно, като валежите ще продължат и през нощта срещу събота. В много райони от Централна България ще са значителни по количество. Вятърът ще е слаб, в Източна България - умерен от североизток. Минималните температури ще са от 2-3° на места из високите полета на Западна България, където сутринта дъждът ще е примесен със сняг, до 14-15° по Южното Черноморие. Максималните ще са съответно от 5-6° до 17-18°.

Жълт и оранжев код за значителни валежи са обявени в цялата страна, без две области. Това са Варна и Добрич. В 10 области с жълт код се очаква количествата на валежите да достигат до 20-35 мм. Това са Видин, Монтана, област София, София - град, Перник, Кюстендил, Силистра, Шумен, Бургас и Ямбол. В останалите области кодът е оранжев, като там количествата на валежите ще достигат до 65 мм. 

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 15° и 18°, приблизително колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1500 метра - от сняг, в сутрешните часове в Западна България и на по-малка височина. Ще духа умерен вятър, предимно от изток, по най-високите части на Рила и Пирин – силен от юг. Максималната температура на 1200 ще е около 6°, на 2000 метра - около 0°.

В събота валежите ще продължат, но постепенно ще отслабват. Вятърът ще бъде слаб до умерен, ще се ориентира от север-северозапад, най-късно - в източните райони, където през по-голямата част от деня ще бъде югоизточен. Температурите ще останат без съществена промяна и почти без дневен ход, по-високи в Източна България.

В неделя в западната половина от страната вятърът ще отслабне, в източната ще остане умерен, от север-северозапад. Ще се задържи със значителна облачност, все още ще има слаби превалявания от дъжд, но на малко места. Ще остане хладно за средата на октомври, с минимални температури между 6° и 11° и максимални между 11° и 16°, сочи прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама