Няма да повярвате: Ути бяга по пистата на националния стадион

14:05, 13 окт 21 25 2044 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Ути Бъчваров, с цялото си вдъхновяващо телосложение, бяга по пистата на Националния стадион „Васил Левски“.

Точно така! Известният и вечно усмихнат водещ все по-често може да бъде забелязан да бяга по пистата на националния стадион. Точно там, където тренират всички наши състезатели… Той не се мери с тях, а е хванал за ръце своите две малки 4-годишни дъщери и им вдъхва смелост и увереност. Оказа се, че кулинарят, чиито килограми са доста над 100, е решил да превърне своите близначки в истински шампионки.

„Атлетиката е „царицата“ на всички спортове,“ казва той. „Никога не бих дал децата си на друг спорт – футбол, художествена гимнастика. В началото е именно тя – атлетиката. Плюс това е истински индивидуален спорт, не зависиш от останалите, не можеш да се оправдаваш с тях, всичко е във волята ти за победа“, споделя още Ути.

Триумфалната арка или как един българин пакетира шовинистичното его на французите

Кулинарят буквално е строг и справедлив и гордо прави с децата си поне 5 обиколки, след което ги поверява в ръцете на любимия треньор Маги Христова. Тя е 25-кратна републиканска шампионка на спринт и дълъг скок, финалистка на световни първенства и определено знае как едно дете може да изгради у себе си волята си за победа. Със своите 44 години тя е истински пример за вдъхновение. Маги Христова се включи и в инициативата на Topnovini.bg „100 малки победи“, с която искахме да стимулираме спортуването и здравословния начин на живот по време на пандемията. 

Освен, че всички деца я обожават, преди месец тя безапелационно взе 3 медала и постави нов рекорд на Masters Balkaniada, проведена в Албания. Спортният клуб на Маги „Приорити спорт“, освен, че тренира над 200 деца, успява и да организира и най-големите лекоатлетически състезания за деца и мастърси в България. Специализираната атлетическа лига „Go!Kids!“ успява да събере по 400-500 деца и техните родители, които се опитват, по един или друг начин, да бъдат алтернатива на виртуалния свят, на седенето пред компютър, безсмисленото чатене... И да не бъдат част от онези вперени в мониторите жители на съвременните общества, които ги мързи да си повдигнат носовете от електронните устройства. 

„100 малки победи“: Кратка тренировка за корем с Маги Христова

На стадиона всъщност е много весело! Големите помагат на малките и всички се опитват да бъдат шампиони, поне за себе си. И макар че гледат с усмивка на бягащия Ути, е пределно ясно, че вечер след тренировка, той, в характерния си стил, разказва на децата какво вкусно ще им сготви. „Животът може да е СКУЧЕН, но може и да е ВКУСЕН“ – обича да казва готвачът и допълва: „И всичко зависи от ТЕБ!“ 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама