Джоан Роулинг издава нова детска книга

18:30, 12 окт 21 / Култура 25 1835 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Британската писателка Джоан Роулинг издаде нова детска книга, която е озаглавена „Коледното прасенце“. Тя разказва историята на седемгодишния Джак, който губи любимата си играчка - малко плюшено прасенце с големи черни очички. Двамата са неразделни от най-ранна възраст на детето.

Кои са най-добрите примери за приятелство в литературата

В коледната нощ обаче се случват чудеса - всичко оживява, дори и играчките. И Джак намира нов приятел - Коледното прасе, с което се впускат в истинско приключение. Те попадат в непозната страна, управлявана от ужасно чудовище. Двамата преминават през невероятни случки и трудни изпитания, предават АФП и Нова телевизия.

Роулинг споделя, че за сюжета на новата си книга е вдъхновена от преживяванията на сина си Дейвид. Автор на илюстрациите в „Коледното прасенце“ е популярният британски художник Джим Фийлд.

Джоан Роулинг, която е автор на поредицата за прюключенията на Хари Потър, е един от най-успешните британски писатели. Нейните книги са продадени в над 500 милиона копия и са преведени на 80 езика.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама