Христо Иванов предизвика Делян Пеевски на дебат

10:17, 12 окт 21 / Политика 25 1983 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов предизвика бившия депутат от ДПС Делян Пеевски на дебат. Това стана след като регистрира листата си във Велико Търново. Делян Пеевски също е водач на листата на ДПС в тази област.

Във Велико Търново листата на „Демократична България“ бе оглавявана и на двата вота през тази година от бившия общински съветник Калоян Янков.

Велико Търново е сърцето на българската държавност. Пеевски е олицетворението на модела, който подменя законността, конституционализма със задкулисие и корупция. Номинирането му показва намерението на ДПС да премине в нещо като терористична акция срещу българската демокрация“, каза Иванов.

Според него, вадейки Пеевски на преден план, му дават възможност да получи имунитет и заплашват всички онези, срещу които има компромати. „Аз се кандидатирам тук, за да може да поставим тези въпроси както на г-н Пеевски, ще го поканим на дебат, за да може да започне да говори“, отбеляза Иванов, цитиран от БГНЕС. По думите му ДПС са структурния носител на корупцията в България и ако искаме да го спрем, ще трябва да се противопоставим.

Освен във Велико Търново се очаква „Демократична България“ да номинира за Христо Иванов и в 25-ти софийски многомандатен избирателен район, както на вота през юли. Именно там обикновено е битката на лидерите, заради участието на Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Иванов обаче вероятно ще се откаже от лидерското място в Пловдив, тъй като ЦИК не позволява един претендент да се състезава в повече от два избирателни района. Засега не е известно кой ще го замести, тъй като обединението все още не е обявило кандидат-депутатските си листи. Срокът за внасяне е до 17.00 часа днес.

Очаква ни национална конференция до края на годината, на която ще се реши кой ще бъде лидер на партията. Никой не е абониран за пост“, подчерта съпредседателят на обединението, след като Методи Лалов поиска оставката му след изборите. 

В социалната мрежа Лалов написа, че оставки следва да подадат и „немалка част от Изпълнителния съвет на „Да, България“, в частност Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 11:26, 12 окт 21

Щото знае, че Шиши няма да се яви, иначе нямаше да прави такива заявки

2 Петър 19:22, 12 окт 21

Предизборните евтини трикове на Иванов край нямат, но пък избирателите му имат , тъй като се разбягаха при Промяната продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама