Фюри е кралят на тежката категория

08:06, 10 окт 21 / Спорт 25 2736 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Тайсън Фюри остава непобеден на професионалния ринг. 33-годишният британец нокаутира Дионтей Уайлдър в 11-ия рунд в третия мач между двамата в тежка категория. Така Циганския крал защити титлата на Световния боксов съвет (WBC), която отне от Уайлдър през февруари 2020 г., предаде bTV.

Фюри срещу Уайлдър - трети и последен епизод

Срещата в Лас Вегас бе драматична, а напрежението започна да се покачва още преди двамата да тръгнат към ринга.

Началото на мегаспектакъла се забави и дори коментаторите в залата не разбираха каква е причината. Появи се информация, че Уайлдър е заявил, че ще излезе, когато реши, че е готов. Имаше и мнения, че е възникнал проблем с ръкавиците на Бронзовия бомбардировач, което наложило забавянето.

Двамата си размениха общо пет нокдауна. През цялото време обаче Фюри контролираше развоя на събията между въжетата и не остави съмнения, че е по-добрият боксьор.

Британецът нокаутира американеца за втори път в трите им мача. В миналия, през февруари 2020 г., победата дойде в 7-ия рунд. Първият им сблъсък в края на 2018 г. завърши с равенство. Така от 32 битки Фюри вече има 31 победи и едно равенство – това срещу Уайлдър. 22 от тези срещи са спечелени с нокаут. 

Загубата пък е едва втора за Дионтей Уайлдър в 45-ия му мач. И двете му поражения са именно от Тайсън Фюри. Американецът остава с 41 победи с нокаут в тези 45 двубоя.

Фюри: Уайлдър удря страшно, но е идиот

Минути след срещата Фюри сподели, че се чувства добре, понесъл е тежки удари от своя противник и не е показал всичко, на което е способен. Също така британецът разкри, че Уайлдър не го е поздравил на ринга след успеха.

„Благодаря на нашия Господ Исус Христос. Аз му давам своето почитание, а той ми даде победата. Паднах няколко пъти, заболя ме, Уайлдър удря страшно силно. Беше си един добър мач. Няма да се оправдавам, Уайлдър е един от най-добрите и ме накара да се поизпотя за победата. Винаги съм казвал, че аз съм най-добрият. Той е вторият най-добър в света. Не се съмнявайте в мен. Когато картите са на масата, в мен е най-силната ръка“ , каза боксьорът, цитиран от bTV.

В зрелищния мач между двамата видяхме 5 нокдауна и доста тежки удари.

Не се представих в най-добрата си светлина, но направих всичко, което беше нужно за тази победа. Той се изправяше няколко пъти, но в крайна сметка това дясно кроше в главата го довърши. Нямам контузии. В крайна сметка, когато те ударят се озоваваш на пода понякога. Бях концентриран, бях в съзнание през цялото време. През целия мач бях само на един удар от това да го нокаутирам, доволен е Фюри.

Той разкри, че неговият съперник не се е държал на ниво след срещата и не е пожелал да го поздрави. Напрежението между двамата беше видимо преди мача, по време на всички официални събития. След мача отидох да го поздравя, а той каза, че не иска да ми отвърне с уважение, да ми отдаде заслуженото. Това ме изненада. Той е идиот. Моля се за него. Доволен съм, че след приключването на мача всички сме живи и може да се приберем при семействата си, завърши Фюри.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама