Фюри срещу Уайлдър - трети и последен епизод

20:00, 09 окт 21 / Спорт 25 2125 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Във времена, в които заради интереси и трудни преговори най-добрите боксьори рядко се срещат дори по веднъж, Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър се готвят за трети мач помежду си. Двамата ще се боксират в Лас Вегас във финалния двубой от трилогията си за титлата в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC). Галата започва в 4.00 часа българско време в неделя и ще бъде излъчвана по „Ринг“, като главният мач се очаква около 6.00 часа. И двамата твърдят, че това ще е последният двубой помежду им.

Първият мач през декември 2018 г. завърши със спорно равенство. Във втория през февруари 2020 г. Фюри беше повече от категоричен. Той свали съперника си два пъти, а в седмия рунд треньорът на Уайлдър - Марк Бриланд, хвърли кърпата на ринга и прекрати мача, пише „Дневник“.

Двамата влизат в третия епизод от сблъсъка си с разменени роли, не само заради това, че Фюри вече е шампион, а Уайлдър - претендент. За разлика от предишните мачове, този път британецът е смятан за абсолютен фаворит.

Подготовката му обаче беше далеч от перфектна. Фюри месеци наред мислеше за мач с Антъни Джошуа, двамата водеха преговори, но впоследствие Уайлдър си осигури трети мач със съдебно решение, посочвайки, че има право на реванш. Първоначално срещата беше насрочена за 24 юли, но Фюри се разболя от коронавирус и мачът беше отложен за октомври.

Шампионът трябваше да спре подготовката си и да се прибере във Великобритания, за да бъде със съпругата си Парис, тъй като шестото им дете Атина имаше проблеми след раждането и беше няколко дни в интензивно отделение, а след това още седмици в болница. Трудностите вече са зад гърба на Фюри, а той твърди, че въпреки всичко е напълно подготвен.

„Вижте ме, аз съм във фантастична форма, готов съм - днес, утре, винаги. Винаги ще съм готов и никога няма да се оправдавам, защото не съм такъв. Беше стресиращ период, с бебето и с усложненията, но подготовката беше нормална. Тренирал съм като в „Роки“. Казвал съм го и преди - това, което аз не знам за бокса, не си струва да се знае“, каза 33-годишният Фюри.

Той е с 30 победи (21 с нокаут) и едно равенство в кариерата си. За разлика от предишните мачове с Уайлдър, както и от мача с Владимир Кличко през 2015 г., Фюри за пръв път влиза в голям двубой като изявен фаворит. Шампионът е сигурен, че ще нокаутира Уайлдър отново, въпреки че каза, че мачът с него е като „игра с атомна бомба.

Уайдлър също е в различна позиция. Американецът държеше титлата в продължение на пет години преди да я загуби от Фюри, а след това си намери редица оправдания за поражението. Той първо каза, че костюмът, който носи преди мача, е повлиял на представянето му, след това обвини Бриланд, че е хвърлил кърпата, а по-късно го уволни. Основното му оправдание е, че Фюри е сложил нещо в ръкавиците си.

Уайлдър смени треньора си и вече се готви с бившия боксьор Малик Скот, когото победи на ринга през 2014 г.

Отлагането на мача беше добро за мен. Колкото повече време минава, толкова по-добре за мен. Гледате един подмладен и преоткрил себе си Дионтей Уайлдър. Старият Дионтей вече не е тук. Не мога да го обясня, трябва да го покажа", каза 35-годишният Уайлдър, който има 42 победи (41 с нокаут), едно равенство и една загуба.

Подобно на пресконференцията, на която им беше забранено да застават лице в лице, двамата боксьори не се доближиха един до друг и на кантара преди мача. И двамата са с най-високото си лично тегло до момента. Фюри тежи 125.65 кг, с почти два килограма повече от предишния мач с Уайлдър. Американецът тежи 108 кг, с три повече в сравнение с предишния двубой.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама