Службите са длъжни да назоват българите в Досиетата „Пандора“

13:49, 08 окт 21 / Политика 25 1689 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Президентът Румен Радев очаква службите за сигурност да предоставят информация за имената на българите от т.нар. досиета „Пандора“. Те са длъжни да го направят, коментира държавният глава пред журналисти, в отговор на въпрос за данните, оповестени по международното журналистическо разследване.

Помолен да коментира предизборната кампания за президент, Румен Радев заяви, че чрез медиите проблемите, пред които се изправя служебното правителство, се пренасят в предизборния дебат. „Това явно е част от играта, така са решили да играят, толкова могат“, заяви Румен Радев. Той подчерта, че няма намерение да влиза в острия тон, който се задава в предизборната кампания.

Радев отговори на критиките на Панов и поканата на Герджиков

Президентът посочи, че приема подкрепа от всички български граждани, както винаги е правил. „Във всички виждам сериозен опонент. Всеки има право да изложи своите идеи“, заяви още държавният глава.

На въпрос за делото в Конституционния съд във връзка с гражданството на бившия служебен министър на икономиката, Румен Радев заяви, че това е абсолютно правен казус, който няма нищо общо с личността на Кирил Петков, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама