Самоличността на убиеца Зодиак може би е разкрита

20:15, 07 окт 21 / Свят 25 2118 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Независимата група „Разбивачите на случаи“ твърди, че е разгадала мистерията около самоличността на убиеца, известен като Зодиак. До момента се предполага, че той е отговорен за поне пет убийства в Северна Калифорния в периода 1968-1969 г. Въпреки новите твърдения органи на реда не са закрили случая и продължават неговото разследване, пише CNN.

Зодиак придобива известност със своите писма, които пише до полицията и местните медии и се хвали с убийствата си до 1974 г. В тях той твърди, че е убил 37 души, като в някои използва шифър и прилага като доказателство за деянията си окървавени части от дрехи.

Екипът от 40 бивши разследващи, наречен „Разбивачите на случаи“, посочва в съобщение до пресата, че е идентифицирал мъж, за когото смята, че е убиецът Зодиак. За да потвърди това заключение, екипът е използвал нови физически и медицински доказателства, както и информация от очевидци.

Независимата група е подала и писмени показания в съда с името на мъжа, като е приложила десетки снимки, които открили в тъмна фотографска стая в дома му. Мъжът е починал през 2018 г.

В отговор на новите твърдения полицейското управление на Сан Франциско е потвърдило пред CNN, че разследването все още е в ход. От ФБР също не са потвърдили твърденията и коментират, че нямат нова информация, която да споделят.

В съобщението на „Разбивачите на случаи“ се казва още, че посоченият мъж е отговорен за убийството на Чери Джо Бейтс в окръг Ривърсайд, Калифорния. Служителите по обществена информация на полицейското управление в окръга отхвърлиха това твърдение, като коментираха, че той определено не е човекът, отговорен за смъртта на Бейтс. Според тях единствената връзка между двата случая е получено по пощата ръкописно писмо, в което се твърди, че Зодиак е писал, пише bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама