Българската следа в „Семейство Адамс 2“

11:30, 07 окт 21 / Култура 25 3264 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Уникален, страховит и въздействащ глас търсят създателите на култовия филм „Семейство Адамс“. И го откриват в България. Поп певецът Митко Петров – Матео е избран от хиляди по целия свят, за да озвучи роля във втория филм за обичаната от милиони фамилия.

В края на миналата година България получи уникалната възможност да бъде една от само шест избрани държави (наред с Австралия, Германия, Мексико, Швеция и ЮАР), които се включиха в световния конкурс за озвучаване на герой в предстоящото продължение на анимационния хит от 2019 г.


Снимка: Личен архив

Митко Петров спечелва организаторите със своя вокален диапазон и чудата и шантава артистичност, които са в съзвучие със същността на образите от семейство Адамс. „Участвах на шега, защото винаги съм си мечтал да озвучавам анимации и съм голям фен на това изкуство. И се надявам тази голяма оценка от екипа в Америка да ми отвори врати и за по-големи роли“, сподели той пред Topnovini.bg.

Идеята на създателите на филма е била в дублажа да има гласове на обикновени хора, а не само на известни актьори. На хилядите, явили се на кастинг, била дадена по една реплика, която трябвало да произнесат на родния си език. Крайният избор са имали единствено авторите.

Митко Петров е изгряваща звезда на българската музикална сцена. През тази година издаде и първия си музикален албум „Различният“ с 12 авторски песни, три от които са отличени с награди от БНР. А на 16 ноември предстои и официалното му представяне - „Раз/ЛИЧНИЯТ” концерт ще е на сцената на „Sofia Live Club“.

„Силно впечатление ми направи една реплика от филма – „Да си различен е уникално. Различен е синоним на Адамс“. Открих се в нея заради съвпадението със заглавието на албума ми“, разказа Митко Петров.

За „Семейство Адамс 2“

„Семейство Адамс 2“ излиза на голям екран у нас в петък (8 октомври). „Вземете най-мизерното си настроение и се отправете на пътешествие“, съветват разпространителите.

В „Семейство Адамс 2“ Мортиша и Гомес са силно смутени и притеснени от факта, че техните деца вече са пораснали, пропускат семейните вечери и имат все по-малко желание да прекарват страховито време с тях. За да възобновят връзката помежду им, двамата решават да натикат Уенсди и Пъгсли, заедно с чичо Фестър и останалите членове на семейството, в стария чудовищен кемпер на фамилията, с който да поемат на една мизерна ваканция. Семейство Адамс са си семейство Адамс, независимо къде се намират, а забавното им и шантаво приключение ги среща с част от ексцентричните им роднини, с редица нови, изумителни герои и ситуации, след които, със сигурност, няма да са същите.

Режисьори на „Семейство Адамс 2“ са Конрад Върнън и Грег Търнън, а сценарият на филма е дело на Мат Либерман, по образите, създадени от Чарлз Адамс.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама