Sabaton с песен за България в новия си албум

13:00, 06 окт 21 / Култура 25 2432 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Шведската хеви метъл банда Sabaton с изненада за българските си фенове. Една от песните в предстоящия им албум „The war to end all wars” е посветена на нашата история. Парчето се казва „The valley of the death” и е за Дойранската епопея.

България се оказва на страната на пораженците в Първата световна война. В сраженията за Дойранската позиция през 1917 г. обаче българската армия извоюва една от най-славните си победи под блестящото командване на ген. Владимир Вазов. 

Албумът на шведските метъли ще излезе на 4 март 2022 година. Sabaton трябва да дойдат у нас за фестивала Hills of Rock през юли догодина в Пловдив. За това организаторите споделиха видео посланието на групата и изразиха надежда да чуем песента за българската история на Гребния канал.

Вокалистът Йоаким Броден и басистът Пер Сундстрьом припомнят моменти от първото си шоу в България през 2009 година и казват за него, че е било грандиозно. От тогава групата се е връщала много пъти у нас, а българската публика за тях е невероятна.

Sabaton изтъкват, че неведнъж са обещавали да направят песен за България и това вече е факт.

Sabaton е основана през 1999 г. Главната тема в парчетата на групата са историческите войни. В превод името им е част от рицарската броня на шведски. До момента Sabaton има девет албума, всички вдъхновени от реални събития и разказващи истории от бойните полета. Албумите им са с милиони продажби в целия свят.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама