Шест часа без Facebook - потоп, шест месеца без парламент – няма проблем

13:30, 05 окт 21 25 2065 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Все още не мога да преценя кой загуби най-много от вчерашния глобален срив на Facebook и децата му - Instagram и Whatsapp… Марк Зукърбърг, чиято банкова сметка се е стопила с 6 млрд. лв. за шест часа заради спад на акциите на компанията? Хилядите инфлуенсъри, които не успяха да си пуснат платените публикации за съмнителни кремове за лице и сгъваеми телефони? Или кандидатите за президент, които бяха откъснати от електората си?

За едни дойде краят на света, за други настъпи най-накрая денят без дезинформация, а трети почувстваха, че им е отнета свободата на словото. А от Twitter не пропуснаха да „тролнат“ конкурентите си, като пуснаха съобщение: „Здравейте буквално всички“.

Общо взето и взето общо ситуацията беше „след Facebook и потоп“. Безмълвните смартфони показаха, че за много хора шест часа без социални мрежи са по-голяма драма, отколкото шест месеца без стабилен парламент например. Не случайно на пристрастеността към Facebook и Instagram се гледа почти като на алкохолна зависимост.

И ако на инфлуенсърите сигурно им се е искало да се хвърлят от Аспаруховия мост или поне от Гранд Каньон, то обикновените потребители приеха ситуацията с пословичното си чувство за хумор. „Фейсбук се извинява на Слави Трифонов, че снощи в продължение на 6 часа, не е успял да си управлява суверенЪ“, написа диджеят Васко Громков.

Ваксинираните си имаха снощи Фейсбук... само казвам“, коментира пък друг интернет потребител.

„Фейсбук се срина и настана драма, че няма къде да изохкаме, че Фейсбук се е сринал“, написа трети. А четвърти добави: „Днес си звезда и инфлуенсър, утре си никой“. Други пък призоваха Марк Зукърбърг да си плати тока.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама