Цветанов: „Национално обединение на десницата“ иска да стигне до хората, които не гласуват

08:19, 05 окт 21 / Политика 25 1373 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

С „Национално обединение на десницата“ искаме да направим сериозна заявка за платформа за обединение на десницата. Общи са целите и идеите, които сме развили. Ще покажем реалната алтернатива и че това обединение може да се осъществи. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов и представляващ Коалиция „Национално обединение на десницата“ в предаването „Демокрацията“ по ТВ1.

„В първите избори трябваше да обясняваме, че не сме патерица на ГЕРБ, мисля че тази тема е затворена“, категоричен е Цветанов.

Цветанов и Москов се явяват заедно на изборите

„Ще се стремим да не бъде размита политическата координатна система, защото в момента заявяват няма ляво, няма дясно и вървим в посока, в която всичко това се размива. Трябва да е ясно, че във всички общества има и ляв, и десен блок. В тази посока ние ще сме изключително удовлетворени ако действително може да се получи една добра комуникация в един следващ парламент – да говорим и с Демократична България, и с всички тези, които действително биха подкрепили наши политики. Те ще бъдат десни и ще изпълним ангажимента си в евроатлантически план“, каза председателят на Републиканци за България.

Цветанов изтъкна, че в момента сме свидетели на едно отклонение от важните геополитически решения, в които страната ни трябва да участва. „Заради тази турбулентност, която има, и отрицанието загубихме институционалната си подкрепа, която можеше да получаваме в международни форуми като ПАСЕ  и ОССЕ. Също така се вижда и това как президентът има една позиция, правителството е служебно и подвластно на него, а ние сме парламентарна република и искаме да имаме консенсус във важните геополитически решения, които се случват около нас“.

Цветанов: Кандидатът ни за президент ще е мъж с ясни, принципни позиции и ценности

На въпрос как ще коментира действията на новата формация „Продължаваме промяната“ Цветанов каза, че: „Те предлагат по-скоро възможността да отвориш ветрилото и да кажеш на всички тези разочаровани избиратели от сегашния парламент: „Заповядайте, при нас ще получите удовлетворение - и в ляво, и в дясно. Смятам, че това е некоректно към избирателите“.

Основната цел на „Национално обединение на десницата“ е да стигнем с послания до тези над 60%,  които не отиват и не упражняват правото си на глас. По думите му политиците трябва да направят така, че политиката да не е политика на отрицание. „Убеден съм, че когато се влезе в новия парламент ще се положат много по-сериозни усилия за парламентарна подкрепа“, изрази надежда политикът.

Цветанов заяви, че най-вероятно един от упреците, който ще бъде отправян по време на предизборната кампания към Румен Радев ще е, че за последните две години той е провел само един Консултативен съвет по национална сигурност.

Цветан Цветанов заяви, че за съжаление в Инициативните комитети и на Радев, и на Герджиков има представители на бившата Държавна сигурност.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама