Фандъкова приюти уволнен за насилие полицейски шеф

18:58, 04 окт 21 / София 25 2251 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Бившият главен секретар на МВР Ивайло Иванов, уволнен от служебното правителство заради насилието над протестиращи, е назначен за директор на Столичния инспекторат. Новината бе съобщена първо от общинският съветник от опозицията Симеон Ставрев във „Фейсбук“, а след това потвърдна пред медии от Столичния инспекторат.

Иванов заема мястото на дългогодишния директор на звеното Веска Георгиева, която почина през юли тази година.

Той бе освободен от служебния министър Бойко Рашков заради полицейско насилие на протестите през лятото на 2020 г.

Решението на столичния кмет Фандъкова да го вземе за шеф на инспектората идва месец след новите шокиращи разкрития, направени от временната парламентарна комисия, за бруталните побои над протестиращи.

Назначен днес без съобщение за медиите

Ивайло Иванов официално е вписан и в сайта на Столичен инспекторат в рубриката „Контакти“  с уточнението, че заема поста директор, показа проверката на Mediapool. На въпрос защо това не е официално обявено със съобщение до медиите, от инспектората отговориха, че такова съобщение не е изпращано и за назначаването на предшественика му.

Ивайло Иванов си тръгва от МВР с „високо вдигната глава“

Столичният инспекторат е звено на общинска бюджетна издръжка при Столична община. Неговата задача е да осигурява и подпомага изпълнението на контролните функции на кмета на Столична община, на чието пряко подчинение е.

Реално, инспекторатът осъществява контрол по спазването от страна на всички фирми и физически лица на територията на Столична община на нормативните актове на Столичен общински съвет, на законите и подзаконовите нормативни актове, както и на договори, по които страна е Столичната община, когато такива функции са му възложени от кмета на Столична община или от Столичен общински съвет и др.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама