Коронавирусът у нас: По-строги мерки в Габрово

08:01, 04 окт 21 25 1690 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

От днес в област Габрово влизат в сила по-строги противоепидемични мерки, въведени заради повишената заболеваемост от Covid-19. От миналата седмица районът е в тъмночервената зона с над 500 случая на 100 000 души население.

Това принуди здравните власти да въведат онлайн обучение на ротационен принцип. Тази седмица дистанционно ще учат децата от 5, 6, 9, 10 и 11 клас, а следващата седмица - 7, 8 и 12 клас. Учениците в начални училища остават в класните стаи.

Детските градини са отворени.

Преустановява се провеждането на присъствени занятия в образователните центрове, танцови и музикални школи, както и всички груповите занимания с деца. До 17 октомври се ограничават обществените мероприятия, спортните събития, групови туристически пътувания, и частни събирания като сватби и кръщенета.

Няма да се допускат свиждания в лечебните заведения и центровете за социални услуги. Фитнесите и спортните зали ще са затворени.

Кината и театрите ще работят при запълване на 30% от капацитета си. В заведенията и търговските обекти не може да допуска повече от 1 човек на 8 кв. м.

Данните от последното денонощие

513 са новите случаи на коронавирус от нас през изминалото денонощие. 87% от новозаразените не са ваксинирани. Това сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 4603 теста, което значи, че положителните проби са над 11%.

През вчерашния ден са починали 43 души с COVID-19, като 93% от тях не са били ваксинирани. Като оздравели са отчетени 516. В болници се лекуват 5248 пациенти, като 87% от новопостъпилите не са ваксинирани. Общо 462 хоспитализираните са в интензивни отделения. Най-много са новозаразените в София – 118.

Поставените дози ваксини през последните 24 часа са 1284. Общият брой на лица със завършен ваксинационен цикъл е 1 337 228.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама