Осем души загинаха при самолетна катастрофа в Милано

17:23, 03 окт 21 / Свят 25 1732 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Туристически самолет с осем души на борда се разби в Милано. Всички са загинали.

Едномоторната машина „Пилатус“ е изпълнявала частен полет от летище „Линате“ в посока Олбия на о-в Сардиния. Паднала е върху двуетажна сграда в реставрация недалеч от метростанция „Сан Донато“. Загиналите са румънският пилот, съпругата и детето му и петима техни приятели.

Според очевидци двигателят на самолета горял и той паднал вертикално надолу върху сградата, която била празна. Тя се възпламенила, както и паркираните на улицата пред нея автомобили. Намиращият се наблизо многоетажен паркинг към метрото останал невредим.

Районът е отцепен. Въпреки това третата линия на миланското метро работи, като гражданите могат да ползват само определени изходи на спирката в съседство с трагедията. Граждани, живеещи в близост, чули стъклата на прозорците им да треперят. Поглеждайки навън, видели голяма димна колона, изпитвайки усещане „като при филм на ужасите“, пише БНР.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама